субота, 16. фебруар 2013.

Проституција



Почео сам да гледам неки стари филм са Џејн Фондом, (Клут), где она глуми проститутку. Тако је урадила то уверљиво да је оставила заиста утисак на мене, као да је права проститутка а не глумица. 

Кад размишљам о проституцији, то је заправо већа глума од оне за коју многи добијају Оскаре. Убедити некога да му пружаш љубав и да он за своје новце добија оно што се не може купити, то је право мајисторство. 

Не желим нити једном да жене (па у принципу и мушкарце) који се баве тиме да осудим. Не желим. Да ли је проституција проблем? Јесте. 

Како сад те законске регулативе ускладити са лаком зарадом због које се неко одлучује да се тиме бави, или због робовског односа према неком. 
Нисам ни за отварање јавних кућа. Просто нисам, и ако би то решило неке проблеме. Шта онда радити. Да ли полиција да остави на миру те жене и пусти их да макар и на тај начин "раде" или да их хапси. Мислим да и полиција нема решење за проституцију. Некад их хапси, некад их пусти, а некад их и они искоришћавају. 

Дефинитивно је да само те жене пропадају много брзо. Није нормално то чиме се баве. Зло је. На жалост не можемо многе послове да зовемо злима, и ако они то јесу. Да ли је проституција мање зло до гинеколога који врши абортусе. За мене јесте. Да ли је проституција мање зло од певачица које се јавно скидају и певуше неке тра ла ла песмичице на које каквим "народним" телевизијама. За мене је проституција мање зло од тога. 

Све треба назвати својим правим именом. Зло злим.

Нема коментара:

Постави коментар