четвртак, 5. април 2012.

Трачарење наше насушно



Трачарење наше насушно. 
Ајдемоте прво да размотримо шта је то трач. У кратким цртама. Значи трач је преношење ексклузивних вести о својим пријатељима, у којима су ови приказани са својим слабостима и у којима често испадају смешни.

Да ли је преношење таквих вести о јавним личностима трач?
Не.
Јавне личности често намерно лансирају зарад популарности неке скандалозне вести о себи, а и њихов наступ је углавном глума, тако да се када се ради о трачу треба пре свега се усмерити на вести о пријатељима, познаницима, рођацима...

Шта је то што нас нагони да трачаримо?
Не знам за вас, али мени је не толико битно да пренесем неку вест и да будем у томе ексклузивац, колико да изазовем реакцију код саговорника. Увек је забавно видети ишчуђавање и бечење очију онога коме се преноси вест.

 - Провалили су Бецу да је лезба. Мирко јој је био само параван, а она већ 10 година је у вези са неком медицинарком Весном.
- Не могу да верујем!!! Ниси нормална. Одакле ти таква информација. Беца је сасвим кул.
- Проверено је. Видећеш ускоро и сама. Због тога су је маторци најурили са гајбе, а Мирко је пукао ко шраф. Живи сада са том Весном негде код Бајлонија.

Екстра прича (можда и није измишљотина Лепог Сиће :) ).  Зар не би било толико готивно пренети неку такву вест. Саговорник вас много више уважава и обраћа вам пажњу, него да сте му причали о новој књизи или пици што сте наручили а донео вам неки сасвим кул и сладак дечкић. 

Када је трач лош?
Када кренете у осуђивање главног лика ваше вести.

- Беца је курвештина само таква. Она би спавала и са кепецима и јарцима, када јој дође. Гадура... Знам је ја још од школе... Знаш ли шта је она радила бре на одмору када оде у Ве Це?
- Јесте баш је јадница. Не знам шта бих дала да јој сада проспем шерпу макарона на косу. Ону њену равну што је сваки дан мњацка са колестоном. 



Е ту трач постаје безвезе, и у фазону ајде да Беци милу мајку..  И онако нас не чује и не види. А кад је видимо, онда ће бити "Јао Бецо љубави, како ми је жао... Чула сам све о теби и желим ти сваку срећу. Како си ти храбра. Имаш моју подршку..." Мрш бре. 

Да ли је уопште могуће искулирати такве вести и остати прибран?
Да.

Како је могуће да се то уради?
Окренути тему на неки други трач.





Нема коментара:

Постави коментар