субота, 14. јануар 2012.

Актуелности...брод, Јулијанац, Роби...

Шта је актуелно па да пишем о томе...
Увек има свашта нешто. Видим јутрос на телки вест да се прврнуо неки италијански крузер. Погледаћу детаљније о томе на нету касније.
Синоћ биле машкаре по кафанама и домовима.И испред храма Св.Саве. Дочек Нове Године по Јулијанском календару. Ако је некада то дочекивање такозване "Српске" Нове Године, био израз бунта и чачкања мечке, сада је то само на жалост подсећање да смо негде у процепу. Историјском и националном.



Садашња власт не препознаје и не може да се идетификује са црквеношћу свога народа, и то наравно са правом. Зато што народ и није црквен, и чему онда власт да даје значаја неком празнику који пре свега има полу-црквен, полу-секуларни значај. Није као са Новом Годином по Грегоријанском календару (званичном), која је чисто секуларни празник, и као такав пригодан свим поданицима (грађанима). Црква опет исто тако баш због неког не толико великог значаја Нове Године по Јулијанском календару не може своје напоре у хришћанској мисији, везивати за тај дан. Одмах након те "Луде" ноћи је за цркву и стадо много битнији дан а то је Обрезање Господње, то јест Васиљевдан.

-------------

Прочитао сам јутрос у новинама и много битнију вест за мене. Јуче је био отворени тренинг Звездаша на помоћном терену Маракане. Скупило се 500 чланова клуба. Главна вест је била да је Жути "шевао" (то је некада била пежоративна реч у жаргону), ове данашње клинце. Протурао им лопту кроз ноге и дриблао као да је јуче био у копачкама. Туга. И као треба да се надам да ћемо скоро бити прваци. :( Они (садашња момчад) не могу да изађу на крај са једним чичом (Жути) а хоће да буду надмоћни над осталима у првенству. Сва срећа па су углавном и други дунстери.




Нема коментара:

Постави коментар